We zijn er in geslaagd om de allerlaatste exemplaren op te sporen.  Daarom kan u de cd nog bestellen via

vagant.paul@devaganten.be


De uitverkoopprijs is slechts  15 euro  voor België, verzending inbegrepen.

Voor Nederland  20 euro verzending inbegrepen.


De CD is blijft ook verkrijgbaar op iTunes.
Plansjee Records - PL0084 / 55'08" 


Van de tweede helft van de jaren '60 tot de late jaren '70 waren De Vaganten niet weg te denken uit het Vlaamse kleinkunstcircuit. Met hun Nederlandstalig repertoire traden ze in zowat alle culturele centra op. Voor hun knap meerstemmig gezongen liederen putten zij uit de Vlaamse poëzieschat en het werk van Nederlandstalige tekstschrijvers. Ze trokken op met Miel Cools en waren in 1970 aanwezig op de legendarische eerste NEKKA-nacht.


Als groep hielden ze het voor bekeken in 1978, maar Paul en Herwig Vagant gingen door als duo. Nu brengen De Vaganten in een vernieuwde bezetting hun eerste volwaardige cd uit. Zangers Paul en Herwig hanteren nog steeds de gitaar en de banjo. Nieuwkomers zijn Veerle Vagant op viool en Chris Vagant op basgitaar, gitaar, dwarsfluit, mondharmonica en percussie. Deze jongere muzikanten drukken een frisse stempel op de groep, die een aantrekkelijke mix brengt van folky nummers, poëzie, ironie en luisterliederen. Ze krijgen steun van gastmuzikanten als Philip Masure op gitaar en cister, Siard De Jong op mandoline en whistle en David Munnelly op accordeon. Een paar van de songs worden in het Antwerps gezongen, alle andere in een vlekkeloos Nederlands.

Tekst en muziek van de helft der liederen zijn van de hand van Paul Vagant. Daarnaast horen we teksten van Guy Didelez, Ed Leeflang, Gerrit Vosters, Anton Van Wilderode, Huguette De Backer en Karel Van Den Oever.


De kracht van de cd ligt in de thematiek - lentekriebels, levenswijsheid, liefde voor Vlaanderen, eerbied voor de vaderfiguur, ode aan Antwerpen, jeugdliefde, liefde tout court (o.m. een sublieme vertaling van een Dylansong), oorlogstragedie, de drukke agenda van een gepensioneerde, uitwijking, een liefdesverklaring aan het groene eiland - maar vooral in de pittige teksten, de aantrekkelijke melodieën, de bekwame vertolking, de knappe zang, de perfecte dictie en de degelijke begeleiding.


René Warny


Sjansen - De leste rechte lain - Vlaanderen, ik hou van jou - Ik ga de zonnestralen tellen - Boegbeeld  - Sommige - Stad on de beek -

Ik min je meer en meer - De ouders - Niet te doen  - De ballade van de blauwe orchidee - Dinska Bronska - Ierland, ik hou van jou - KerelsliedMeer info over hoe het er in de studio aan toe ging, kunt u hier te weten komen : klik hier.

 
Nog slechts  5  exemplaren  !