VEERLE


De vaganten  -  het keerpunt in haar artistieke leven.


Op haar 9de ging ze naar de academie te Wijnegem waar ze begon met notenleer en viool. Ze ging er ook nog piano, samenspel, kamermuziek en muziekgeschiedenis volgen. Viool spelen werd meer dan een hobby, het werd een passie.  Zo mooi spelen als op de plaat... dat kan alleen als je er een aantal jaren van je leven aan wijdt.

En die ambitie had ze wel. Ze trok na de humaniora naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel en behaalde er bij K. Sebastyen in 1994 haar eerste prijs viool en ook het pedagogisch diploma.


Zeer veel kindjes leren bij juf Veerle hun eerste nootjes op de viool in de Antwerpse jeugdmuziekateliers. Daarnaast speelt ze viool in verschillende grote klassieke orkesten in Vlaanderen. Ook theater boeit haar van in het begin. Ze speelde bij Het Paleis. Theater Stap.


Ondertussen is ze al jaren verbonden aan de Muziekacademie van Lier , Schoten en Hemiksem, waar ze Leerkrachten creatief coacht voor muziek, dans, drama en beeldende kunsten.


In 2008 leert ze De Vaganten kennen, onmiskenbaar een nieuwe start in haar leven. Al kent ze hun liedjes reeds van in de moederbuik, er viool bij spelen geeft haar ontzettend veel energie.VEERLE - SEBASTIAN - MUZANTBijna gelijktijdig wordt ook MUZANT geboren, het instrumentaal duo met zoon Sebastian, een jonge zeer begenadigd accordeonist.


Muzant brengt een een uniek programma vol afwisseling, boordevol intens samenspel en doorspekt met grenzeloze virtuoziteit.


"Onze luisteraars laten mee genieten van onze positieve levenskracht" is zonder twijfel hun motto!


In 2016 brengen ze hun eerste CD ‘Altijd Onderweg’ uit. Deze bevat 10 eigen instrumentale composities voor viool, accordeon, percussie en harp. Je vindt Muzant ondertussen altijd wel ergens op een Vlaams podium.


Verder speelt ze nu ook regelmatig bij folkgroep Kandoris, rockabille met To Bill en als luchtvioliste bij het internationale Theater Tol.

Veerle is ook creatief met klei. Al jaren maakt ze fantasierijke keramiek beelden. In haar eigen atelier in Emblem kan je wekelijks workhops volgen. Veerle coacht je doorheen de technische en artiestieke kant van de klei zodat je naar huis gaat met een uniek zelfgemaakt stuk.


Ze verbindt ook haar muziek met beelden in keramiek en poëzie. Voor zowel haar keramiekwerk als haar gedichten mocht ze al enkele prijzen ontvangen.


 

WIJ