Microleningen

Hoe een microlening je onderneming vooruit kan helpen

Microkredieten zijn het brood en de boter geworden van vele kleine ondernemingen die nergens anders financiering konden vinden. Als u moeite hebt om een lening voor uw bedrijf te vinden, bent u hier aan het juiste adres. In feite zou je kunnen zeggen dat microleningen zijn ontworpen met de kleine ondernemer in gedachten. Misschien is het wel mogelijk om zakelijk geld te lenen zonder bkr, maar hoe kun je geld lenen zonder bkr registratie?

Microleningen bestaan al lang in kleine ondernemingen

Microleningen begonnen in 1974 met een man genaamd Muhammed Yunus. Hij verstrekte een kleine lening aan een verarmde vrouw uit Bangladesh die het geld nodig had om bamboe krukjes te maken en te verkopen zodat ze haar gezin kon voeden. Hierbij kun je bijvoorbeeld 1000 euro lenen, om zo je bedrijf vooruit te helpen in noodsituaties. 

En eigenlijk is dit de kern van microleningen. Ze zijn ontworpen om minderheden, verarmden en startende ondernemers te helpen. Het zijn leningen voor de gewone man en het belang van dit concept kan niet genoeg benadrukt worden.

Alternatieve kredietverstrekkers

Jarenlang moesten gewone mensen die een lening wilden, bij de traditionele kredietverstrekkers zijn. Maar het probleem met het traditionele kredietverleningsmodel is dat het afhankelijk is van bergen papierwerk om de kredietwaardigheid te bepalen en van hoge rentebedragen om winst te maken. Leningen werden altijd alleen verstrekt aan mensen met grotere ondernemingen die als veilig en lucratief werden beschouwd, waardoor veel ondernemers geen geluk hadden.

Het microlening business model daarentegen is minder gericht op het maken van grote winsten voor de leningverstrekker en meer op het investeren in de groei van kleinere ondernemingen. Daarom worden sommige microkredietverstrekkers beschouwd als liefdadigheidsorganisaties.

Kiva, bijvoorbeeld, is een liefdadigheidspartner van ons die donaties van ons Lendio Gives programma gebruikt om kleine bedrijven in worstelende landen te steunen. Soms is de strijd echter dichter bij huis dan je zou denken.

De impact van microleningen op vrouwen en minderheden

Volgens een onderzoek uit 2014 van de National Women’s Business Council starten vrouwen een bedrijf met ongeveer de helft van het kapitaal dat mannen erin steken, en krijgen vrouwen gemiddeld ongeveer 6% van het externe vermogen dat mannen krijgen. Bovendien ontvangen vrouwen minder dan 5% van de conventionele leningen voor kleine bedrijven, hoewel ze bijna 40% van alle kleine bedrijven in het land uitmaken.

Vrouwen zijn dus eigenlijk moordend in de economie, maar ze zijn niet de enigen. Amerikaanse bedrijven die eigendom zijn van minderheden groeien in een duizelingwekkend tempo. In 2012 bezaten ondernemers uit minderheidsgroepen meer dan 8 miljoen bedrijven – ongeveer 29% van alle bedrijven in het land. Dit aantal is enorm gestegen ten opzichte van de 5,8 miljoen in 2007. Toch hebben veel minderheden moeite om aan financiering te komen, omdat ze een lagere kredietscore hebben en minder activa als onderpand hebben. Volgens het Amerikaanse ministerie van Handel wordt aan bedrijven die eigendom zijn van minderheden drie keer zo vaak een lening geweigerd als gemiddeld in het land het geval is.

Hier hebben we 2 verbazingwekkende groepen mensen die worstelen om financiering te vinden voor hun bedrijven. Enter microleningen. Omdat microkredietverstrekkers meer geïnteresseerd zijn in het bevorderen van groei dan in het maken van winst, kiezen velen ervoor om hun middelen te richten op de groepen die ze het hardst nodig hebben.

Volgens een verslag dat door de stad Los Angeles is uitgebracht nadat zij een nieuwe wet inzake microleningen had goedgekeurd, “wordt geschat dat elke dollar die aan een klein bedrijf of micro-onderneming wordt geleend, ongeveer 2 dollar aan economische activiteit genereert. Als zodanig kan het microlening-programma de economie van Los Angeles de komende vijf jaar een stimulans van 2.500.000 dollar geven”.

Eenvoudig gezegd: microleningen laten de wereld van de kleine ondernemingen draaien.

Hoe kun je een microlening aanvragen?

Omdat de meeste microleningen bedoeld zijn voor nieuwe en worstelende bedrijven, zijn de voorwaarden veel soepeler. U hoeft zich geen zorgen te maken als uw krediet niet perfect is of als uw bedrijf geen miljoen dollar per jaar verdient. Je hoeft je zelfs geen zorgen te maken als je bedrijf nog geen jaar bestaat.

Het aanvragen van een microlening is eenvoudig en stressvrij.

SBA Microkredieten

Zoals gezegd gaat de SBA over microleningen, met een gemiddelde microlening van ongeveer $13.000. U kunt echter niet rechtstreeks bij hen terecht voor de lening – u moet naar een van hun intermediaire kredietverstrekkers gaan. Op de website van de SBA staat een lijst van erkende intermediaire kredietverstrekkers die deelnemen aan het microleningprogramma van de SBA. Uw resultaten zullen afhangen van de staat waar u woont.

SBA microkredieten kunnen worden gebruikt voor:

  •       Werkkapitaal
  •       Inventaris of voorraden
  •       Meubilair of inrichting
  •       Machines of uitrusting

De opbrengsten van een SBA-microkrediet kunnen niet worden gebruikt om oude schulden af te lossen of nieuw onroerend goed te kopen.

De aflossingstermijnen variëren naar gelang van het geleende bedrag, het geplande gebruik van de middelen, de door de bemiddelende kredietverlener gestelde eisen en de behoeften van de kredietnemer van het kleine bedrijf. De maximale aflossingstermijn die door de SBA voor een van hun microleningen wordt toegestaan is 6 jaar met rentepercentages die variëren afhankelijk van de intermediaire geldschieter.

SBA leningen kunnen een geweldige manier zijn om een goede rente op een kleine lening te krijgen, maar ze zijn niet de enige optie voor uw kleine onderneming.